hipoxy trainer

Hipoxy Trainer

A Hypoxi módszert Németországban fejlesztették ki elsősorban nők számára, hogy a problémás tesstájakon (comb, fenék, has) jelentkező narancsbőr problémát megszüntesse. A kezeléseket egy ún. Hypoxi-trainer (Hypoxitrainer) segítségével végzik: ez egy kb. 1,5 m átmérőjű tojás formájú zárt tartály, amelynek belsejében egy szobakerékpár található. A kezelés során a páciens egy szorító övet visel a derekán, amelyre egy gumiszoknyát húznak – ez a gumiharang hivatott elősegíteni, hogy a tartályból ne szivárogjon a levegő. Miután a páciens elhelyezkedett a szobakerékpár nyergében, rácsukják a tartály ajtaját, és rögzítik rajta a gumiharangot – ezután a kezelés alatt álló elkezdhet tekerni.

A hatásmechanizmus:

Biciklizés közben a tartály belső terében váltakozni kezd az alacsony és a magas nyomás, ahogy egy számítógép rendszeres időközönként kiszippantja a levegőt a tartályból, majd visszaengedi azt. A nyomásváltakozás a kerékpározással kombinálva serkentően hat az anyagcserére és a nyirokkeringésre. A bőrre irányuló szívó hatás következtében javul a bőr felső- és alsóbb rétegeinek vérellátása, így a vér több oxigént tud szállítani a sejtekhez, amely felgyorsítja a biológiai égést, és lokális fogyást eredményez. A Hypoxi-edzés időtartama minimum 20 perc, ennyi idő folyamatos, közepes intenzitású mozgás után indul be ugyanis a szervezetben a zsírégetés. A biciklizés önmagában is jótékony hatású, ezt kombinálja a készülék a mélynyomás-terápiával.A tartályban található nyomás nem káros a szervezetre, és egy egészséges embernek semmiféle megterhelést nem jelent.

Eredmények:

Mivel a Hypoxi edzés során végzett mozgás legtöbbször közepes intenzitású (közben a pulzus a maximális pulzusérték 60-70%-a lehet), ezért igen jó hatásfokkal égeti a zsírt. Thermográfiás felvételeken jól látható a változás, a kezelt testrészek zsírszöveteiben megemelkedik a hőmérséklet; kezeléseknként a szervezet 20-50 g zsírt veszít. Egy hónap rendszeres kezelés után néhány centiméter körméret-csökkenés tapasztalható a combokon és a csípőn. Az edzés során és után is fontos a folyadékpótlás – azoknál, akik az edzésnapokon 1-2 l folyadékot fogyasztanak, látványosabb eredményeket lehet elérni. 12-15 alkalom kezelés után a narancsbőr körülbelül egy fokozattal javul, az alsótest egy-két ruhaméretet csökken. A Szauna, infraszauna az edzést megelőzően ugyancsak növelheti annak hatásfokát.